Råd och stöd

Leg. psykolog

Genom Eunike har du möjlighet att gratis få en halvtimmes telefonrådgivning med en erfaren kristen leg. psykolog. Skriv till Hans Fredriksson, Eunike, som förmedlar kontakten. E-post: email hidden; JavaScript is required

Eunike / Hans Fredriksson
Risenvägen 3
432 77 TVÅÅKER

Förbön
Eunike har en förebedjare som gärna ber för dig som förälder och din familj. Skicka en konkret beskrivning av det du behöver förbön för, se adress ovan.

__________________

Det är inte alltid så lätt att vara förälder. Underbara barnskratt, bebisgos och diskussioner med tonåringen varvas med trots, vaknätter, skrik, hårda ord och tårar. När allt det där underbara tappas bort bland alla problem kan det vara dags att få hjälp, stöd, råd och någon som lyssnar.

Kanske är det så att din bebis skriker på natten och du är så trött att du går på knäna, eller grälar tonåren med dig så du river ditt hår i frustration, eller är ditt barn ängsligt, oroligt, eller kanske mobbad i skolan och du som förälder behöver hjälp till att hjälpa ditt barn?

Tycker du det här med gränssättning är det svåraste du försökt dig på, eller trotsar ditt lilla barn sönder ditt hjärta, eller känner du dig otillräcklig när dina barn tjatar och gnäller?

Kanske undrar du hur man gör för att vara en bra förälder, kanske du känner dig ensam och utan stöd när du inte orkar mer, har familjesituationen blivit för svår att hantera, har du tappat kontrollen och behöver hjälp att återfå den?

Du är inte ensam. Och det finns hjälp att få.

Men vart vänder man sig för att få stöd i föräldraskapet? Kristenforalder.com listar några av de alternativ som finns för föräldrar i behov av hjälp.

BVC  och Vårdcentral
Först och främst kan man vända sig till BVC (Barnavårdcentralen) eller till vårdcentralen. Där kan du få hjälp och råd och, om det behövs, få kontakt med en BVC-psykolog.

Kommunen
De flesta kommuner har familjecentraler där föräldrar och familjer kan få träffa andra föräldrar, få råd och stöd och medverka i föräldrakurser. Klicka här för att komma till en lista på familjecentraler runt om i landet.

Föräldratelefon
För den som hellre vill ringa för att få hjälp finns flera föräldratelefoner, och en del organisationer har även stöd via mail.

Telefonerna bemanns av kunnig personal som erjuder råd, stöd och ett lyssnande öra. Det går bra att vara anonym och det går att ringa oavsett om man behöver hjälp med vardagliga bekymmer, behöver prata av sig, eller befinner sig i en riktigt svår kris.

Rädda Barnens föräldratelefon
Telefonnummer: 020-786 786
Rädda Barnens Föräldramail

Minds föräldratelefon
Telefonnummer: 020-85 20 00

Bris Vuxentelefon – Om barn
Telefonnummer: 077-150 50 50

Levande Familjer är en kristen riksorganisation som vill stärka banden mellan barn och föräldrar; ge råd och stöd vid relationskriser; utbilda par, föräldrar och rådgivare; hjälpa ensamstående m.m. De har mottagningar runtom i landet, se www.livfam.org, men för den som inte kan ta sig till en mottagning finns webrådgivning. De har tystnadsplikt och lång erfarenhet av att hjälpa familjer i kris.

För webrådgivning maila: email hidden; JavaScript is required

Tveka inte att söka hjälp, det är det bästa du kan göra för ditt barn, för din familj och för er framtid!