VIP

Har du någonsin fått VIP-biljetter till en konsert? Du kanske hade lite extra pengar så att du kunde köpa dem, eller så kände du någon som kunde hjälpa dig. Hur du än kom över dem måste det ändå kännas ganska bra att sitta i det där eftertraktade VIP-området. VIP-platserna är de sittplatser som är närmast scenen. En del är så nära att du nästan kan sträcka ut handen och ta på den som uppträder. De är de bästa platserna i lokalen och de är vanligtvis reserverade för antingen gäster till den som uppträder eller rika människor.

  De flesta flygbolag erbjuder sina resenärer möjlighet att resa första klass. Återigen, på grund av en persons status, ekonomiska situation, eller antal ihopsamlade flygpoäng, kan han eller hon få sittplatser som är avskilda från de ”vanliga” passagerarna. Passagerare i första klass får vanligtvis en köttbit till middag, medan de andra passagerarna kan få en låda med kex, nötter, och ett äpple. Passagerare -i första klass får rymliga säten där ryggstöden kan fällas helt till liggande, medan de andra passagerarna får platser med nästan inget benutrymme och där ryggstödet knappt kan fällas bakåt alls.

  En del hotell erbjuder också olika klasser. Du kan bo i en lyxsvit med en stor säng, ett stort badkar, ett stort piano, och fantastisk utsikt över havet, eller bo i ett rum med en enkelsäng, radio, och utsikt över en sopcontainer.

  Är inte du glad att Gud inte erbjuder sin nåd baserat på din inkomst eller dina egendomar? Det finns inte en nivå för de som tjänar sjusiffriga belopp och en annan för de som tjänar sex dollar. För Gud är det inte pengar, status och kändisskap som delar upp oss i två olika läger. Det är förlåtelse. Det finns de som är förlåtna och de som inte är förlåtna. Det finns de som har accepterat hans nåd, och de som inte har gjort det. Det är den uppdelning som finns. Inte pengar. Inte kändisskap. Inte hur bra du tror att du är. Ingenting förutom nåd.

Tankar att fundera på:

Hur känns det att veta att Gud inte delar in oss i olika läger beroende på hur mycket vi äger?

Vi vet att Gud inte bryr sig om våra pengar, status, eller kändisskap. Hur stor vikt tror du att vi själva borde lägga på de sakerna?

 

Dagens dekal:

När det gäller himlen handlar det om kontakter.

 

Ord att stå på:

”Och de som ansågs vara något – vad de en gång varit frågar jag inte efter, Gud tar inte hänsyn till person – inte heller dessa ansedda ville ålägga mig något mera.”
Galaterbrevet 2:6

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för att du erbjuder en VIP-biljett till var och en av oss.