Vem, jag?

Vad hade hänt om Mose hade stannat hemma istället för att tala inför Farao? Vi vet att han avskydde att tala inför folk. Vad hade hänt om han hade sagt, ”Inte en chans. Du får aldrig mig till att tala inför Farao. Jag kan inte gör det! Hitta någon annan!”

  Vad hade hänt om David hade sagt till Gud, ”Såg du hur stor den jätten var? Jag vet att du finns med mig Herre, men såg du hur stor den jätten var? Låt oss vara realistiska här. Han är dubbelt så stor som jag! Jag kan inte slåss mot honom. Jag är bara ett barn!”

  Vad hade hänt om Noa hade sagt till Gud, ”Bygga en ark? Har du en aning om hur mycket arbete det är att bygga en sådan? Dessutom, mina grannar tittar redan konstigt på mig. Varför ge dem ännu mer att prata om?”

  Vad hade hänt om varenda människa som någonsin gjort någonting stort för Gud var för liten eller för blyg eller för trött eller för osäker eller för upptagen eller för vad som helst? Det är lätt att räkna upp det man inte är bra på och använda det som ursäkter för varför man inte kan göra saker för Gud. Vi har alla svagheter och osäkerheter vi måste övervinna. Till och med människorna i Bibeln hade saker de var tvungna att övervinna. Men, de som utförde mest för Gud använde inte sina brister som ursäkter.

  Mose var inte en bra talare, men han gick, i sällskap med sin bror Aron, och pratade med Farao i alla fall.
David var bara en ung pojke men han kämpade mot Goliat ändå. Noa hade troligen inte nog med energi för att bygga på en ark dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år, men han gjorde det i alla fall.

  Vilka ursäkter använder du för att ursäkta varför du inte gör det Gud vill att du ska göra?

Tankar att fundera på:

Hur känner du när du tänker på att några av de största männen och kvinnorna i Bibeln inte kände sig kompetenta nog att göra det Gud ville att de skulle göra?

Varför tror du att Gud hellre använder någon som är lydig än någon som är mer kvalificerad?

 

Dagens dekal:

När Gud ber dig, bara gör det!

 

Ord att stå på:

”Men han som utsåg mig redan i moderlivet och som kallade mig genom sin nåd beslöt att uppenbara sin son för mig, för att jag skulle förkunna evangeliet om honom för hedningarna. Då frågade jag inte någon av kött och blod till råds, inte heller for jag upp till Jerusalem, till dem som var apostlar före mig. Istället begav jag mig till Arabien, och därifrån vände jag tillbaka till, Damaskus.”
Galaterbrevet 1:15-17

 

Hej igen, Gud…

Jag är medveten om de saker jag inte kan göra. Hjälp mig, Gud, att tro på vad jag kan göra genom dig.