Tidigare liv

Vet du om att när du blir en människa som tror, förändras allt? Det är som om Gud tar alla de där trasiga delarna av ditt hjärta och liv och gör dig hel igen. Han tar alla de misstag du önskar att du aldrig hade begått, och suddar ut dem. De är borta. Historia. Han kommer inte ihåg dem ens om du fortsätter att tjata om dem.

  Titta bara på hur Paulus liv var när han först kom till Jesus. Han erkänner själv att han förföljde kyrkan. Tänk på det för ett ögonblick. Om Saul (det var hans namn innan Gud ändrade hans hjärta) levde idag, skulle han vara med i TV-program och skoja om kristna. Han skulle stå utanför våra kyrkor och utmana vår tro på Jesus. Han skulle driva med oss, förfölja oss, han skulle vara någon vi inte skulle tycka särskilt bra om, eller hur?

  Men så ändrade Gud Sauls hjärta, och han blev Paulus. Han förföljde inte längre kyrkan, han brann istället för den. Han drev inte längre med de troende, utan blev istället en av deras ledare. Hela hans attityd till Jesus ändrades. Mirakulöst. Och fullständigt.

  Det spelar ingen roll vad du har gjort i ditt förflutna, Gud kan ändra ditt hjärta också. Han kommer inte att komma ihåg de saker du har sagt mot honom, eller de saker du har gjort som har sårat honom; han kommer bara att ge dig en nystart. Han är inte långsint. Han arkiverar inte dina gamla register, bara för att kunna ”ta upp dem igen” när det passar. Han förstör dem. Du kan inte återskapa dem. De är borta. De är historia. De är förlåtna.

 

Tankar att fundera på:

Hur känns det att veta att när Gud förlåter ditt förflutna, glömmer han det?

Om ditt liv plötsligt var som en oskriven bok, vad skulle vara den första saken du skulle vilja skriva på första sidan av den?

 

Dagens dekal:

När Gud ”suddar ut”, är det verkligen borta.

 

Ord att stå på:

”Innan tron kom hölls vi under uppsikt, med lagen över oss, tills tron skulle uppenbaras.” Galaterbrevet 3:23

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för din förlåtelse… och ditt suddgummi.

 

Martha Bolton
Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
KM & Bornelings