Perfekta klubben

Ingen av oss som lever idag är perfekt. Men alla perfekta människor i Bibeln då? Ta David till exempel. Han kallades för en man efter Guds hjärta. Det tycker jag låter ganska perfekt. Gud valde till och med honom till att vara kung efter Sauls regeringstid. Man kan inte komma mycket närmare perfekt än så, eller?

  Men vänta lite nu. Var inte han mannen som såg en badande naken kvinna, hade en affär med henne, befruktade henne, och sedan såg till att hennes make blev dödad? Det kan inte vara samma David, va?

Oj då. Samme man.

  Okej, så David var inte perfekt. Men Mose då? Han valdes att leda Guds folk ur slaveriet i Egypten. Det är ett ganska stort uppdrag. Gud skulle inte ge ett sådant viktigt uppdrag till vem som helst. Gud utförde till och med underverk för honom, som att dela Röda Havet. Man måste vara ganska högt upp på perfekt-listan för att Gud ska utföra sådana mirakel, eller hur?

  Hm… dödade inte Mose någon?

  Oj då igen. Jag antar att vi glömde bort den lilla incidenten. Nästa…

  Ja, vi har ju Paulus. Han var väl alltid perfekt ändå? Nej, han brukade ju förfölja kyrkan.

  Okej, Petrus. Men vänta, förnekade inte han Jesus tre gånger?

  Jona? Inte han heller. Fråga bara valen hur perfekt han tycker att han var. Jona gav den valen rejält med magknip.

  Gå igenom Bibeln och du kommer att hitta bra människor, Guds rättfärdiga män och kvinnor, men du kommer inte att hitta en enda perfekt människa, förutom Jesus.

  Ända sedan Adam och Eva föll för frestelsen har Gud varit tvungen att använda sig av människor som inte är perfekta. Människor med brister. Människor som är rädda. Varför? För att det är allt han har haft att arbeta med. Förutom Jesus finns det ingen som håller måttet. Inte utan Guds nåd.

  Så om du håller igen och inte gör det Gud vill att du ska göra för att du känner dig underlägsen, om dina tidigare misstag och dina osäkerheter hindrar dig från att följa Guds plan för dig, kom ihåg att du är i gott sällskap. Ingen har någonsin känt sig 100 procent duglig att göra det Gud har kallat honom eller henne att göra.

  Tänk efter – om Gud använde sig av endast perfekta människor skulle varenda kyrka vara tyst, varje religiös bokhandel vara tom, och varje gospelkonsert vara utan besökare. Ingen kunde användas av honom.

  Gud har en plan för ditt liv. Han vill utföra fantastiska saker genom dig. Så vad väntar han på? Väntar han på att du ska visa honom en perfekt du? Nej, han väntar bara på en tjänstvillig du.

 

Tankar att fundera på:

Vad tror du att Gud vill berätta för dig när han visar bristerna hos människorna han valde att använda sig av?

Gör en lista över alla de du tror inte är inkluderade i bibeltexten, ”Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud” (Romarbrevet 3:23).

 

Dagens dekal:

Guds arme är full av ofullkomliga soldater, och de vinner.

 

Ord att stå på:

”Men nu har skriften lagt allt under synden, och då kan löftet till dem som tror uppfyllas bara genom tron på Jesus Kristus.” Galaterbrevet 3:22

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för att du gör våra brister perfekta.