Överväldigad

Jag har välsignats med att få en hel del otrolig godhet visad mig och min familj. För mycket för att skriva ner här. Helt klart mer än de tillfällen då folk har varit otrevliga.

  Det skulle krävas mer än en bok för att tacka alla de människor jag behöver tacka. En gång när vi hade det tufft ekonomiskt kom vår pastor hem till oss och gav oss femtio dollar. Det var inte pengar som kom från församlingen, eller från någon speciell fond startad av kyrkorådet, utan det var pengar från hans egen ficka. Vi visste att det var en gåva direkt från Gud, för den här pastorn kunde inte veta hur illa vår situation var, och hur det verkligen var så att vi inte visste varifrån vårt nästa mål mat skulle komma.

  En gång kom en kvinna fram till mig när jag befann mig mitt i en jobbig situation och sa att Gud hade sagt till henne att påminna mig om att Gud älskar mig. Hon har ingen aning om precis hur mycket hennes uppmuntrande ord betydde för mig den dagen.

  Jag har fått oändligt många brev från läsare som har skrivit bara för att stötta mig, för att berätta hur mycket de tycker om det jag skriver, och för att säga att de ber för mig. Dessa brev kommer oftast i precis de ögonblick då jag behöver dem. (Som uppmuntran oftast gör.)

  All denna godhet – godhet som visades min make och mig, godhet som visades mina söner vid tidpunkter i deras liv då de behövde stöd – finns för alltid kvar i mitt minne.

  Det tar tid att skriva ett brev för att stötta någon.

  Det tar energi att resa sig ur stolen, gå bort till någon, och säga någonting uppmuntrande. Det tar uppoffring att ge till någon behövande. Men Gud ser varenda god handling vi utför. Och tro mig, de människor som får godheten glömmer aldrig bort det.

 

Tankar att fundera på:

Tänk på en god handling som någon har utfört för dig. Tror du att den personen vet hur mycket den goda handlingen verkligen betydde för dig? Om inte, varför inte skriva eller ringa den personen idag och berätta det för honom eller henne?

Finns det någon i ditt liv som skulle behöva en god handling den här veckan?

 

Dagens dekal:

Godhet har alltid perfekt tajming.

 

Ord att stå på:

”Men andens frukter är … godhet.”
Galaterbrevet 5:22

 

Hej igen, Gud…

Jag är så tacksam för den godhet som har visats mig och min familj. Hjälp mig att alltid vara villig att föra den godheten vidare till andra.

 

Martha Bolton
Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
KM & Bornelings