Löften, löften, löften

Vet du om att Gud, genom att vara den han är, inte kan bryta sina löften? Kanske din pappa lovade att komma och titta på din basketmatch, men gick och spelade golf istället.

  Kanske din lillebror lovade att göra dina hushållssysslor om du hjälpte honom att städa hans rum. Och du gjorde ditt men han gjorde inte sitt.

  Kanske din mamma lovade att köpa den där nya cd:n som du har velat ha, men sen sa att hon inte hade råd, samtidigt som hon skyndade sig iväg för att hinna i tid till sin manikyr.

  Det gör ont när folk bryter sina löften, eller hur? När någon lovar oss någonting förväntar vi oss att de ska hålla sitt ord. När de inte gör det blir vi besvikna.

  Gud kan inte bryta sina löften. När han ingår i en överenskommelse med oss kan han helt enkelt inte låta bli att hålla sitt Ord. Vad han än lovade är vårt. Det kan vi vara säkra på.

  Låt oss titta på några av de saker som Gud har lovat oss.

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv” Joh 3:16

”Om ni blir kvar i mig och mina ord blir kvar i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.” Joh 15:7

”… och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.” Matt 28:20

När Gud avger ett löfte, håller han det. När Gud avger ett löfte, kan du lita på det. När Gud avger ett löfte, kommer han inte att svika dig.

 

Tankar att fundera på:

Hur känner du när någon bryter ett löfte?

Hur känns det att veta att Gud inte kan bryta sina löften?

 

Dagens dekal:

När du vill ha någon som inte kommer att få dig att känna dig nere, titta upp.

 

Ord att stå på:

”Bröder, för att ta ett exempel: inte heller ett vanligt mänskligt testamente kan upphävas eller ändras sedan det en gång har blivit giltigt.”
Galaterbrevet 3:15

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för dina löften och för den trygghet jag kan känna i dem.

 

Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
Martha Bolton
KM & Bornelings