Komma som vi är

Min bror gifte sig när jag var ungefär tolv år gammal. Jag hatade att behöva klä upp mig för bröllopet. Jag hade föredragit att ha på mig min vanliga klädsel – avklippta jeans och en t-shirt.

  Men, vare sig jag gillade det eller inte, stod jag i alla fall där, uppklädd och mer än en aning vinglig i de nya högklackade skorna som min mamma hade köpt till mig. Det var första gången någonsin som jag hade högklackat, och jag hatade det också.

   Och så var det håret. Någon hade tyckt att det skulle vara en bra ide att permanenta mitt hår den helgen. Det var inte en bra ide. Håret blev småkrulligt och de två små bångstyriga lockarna i pannan gjorde det inte precis lättare att få pillerdoshatten på plats på huvudet på mig.

  Jag tyckte att det var helt ofattbart att jag skulle behöva gå igenom så mycket bara för att se ”rätt” ut på bröllopet. Varför kunde jag inte gå klädd som jag alltid gick klädd? Varför kunde jag inte få vara mig själv?

  Predikanten Billy Graham avslutar sina möten med en gammal psalm som heter ”Just som jag är”. Den skrevs av Charlotte Elliott och William B. Bradbury. Här är några av orden från den psalmen…

Just som jag är, ej med ett strå av egen grund att bygga på, blott därför att du dog för mig, jag kommer, o Guds Lamm, till dig.

När vi vänder oss med våra hjärtan till Herren kan vi komma precis som vi är. Vi behöver inte klä upp oss. Vi kan vända oss till honom med våra rädslor, våra tvivel, och våra konflikter. Men ibland blir vi förvirrade och tror att vi måste lösa allting själva först.

  ”Vänta bara tills jag får ordning på allt det här, då ska jag börja tjäna Gud.”

  ”Gud skulle inte vilja ha med mig att göra. Titta bara på allt jag har gjort.”

  ”Kyrkväggarna skulle rasa ner om jag gick in i kyrkan.”

  Vi sätter upp dessa begränsningar för oss själva. De är inte Guds begränsningar. Han sa bara ”Kom.” Han sa till oss att han står vid dörren och knackar på. Han sa att om någon hör hans röst och öppnar dörren så kommer han in. Han sa inte ”Om någon hör min röst och är rätt och perfekt, då kommer jag in.” Han sa bara att han kommer att komma in, oreda eller inte. Han vet att vi ändå inte kan städa upp tillräckligt först. Det finns inte nog med tvål i hela världen för att göra oss rena. Eller nog med fina kläder. Han vill att vi ska komma som vi är.

  Tänk om det bara vore samma sak med bröllop.

 

Tankar att fundera på:

Har du någonsin känt att du var tvungen att ”fixa till dig” först innan du vände dig till Gud?

Varför tror du att Gud vill att vi ska ”komma som vi är”?

 

Dagens dekal:

Tvål kan inte ersätta nåd.

 

Ord att stå på:

”Är ni döpta in i Kristus har ni också iklätt er Kristus.” Galaterbrevet 3:27

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för att du accepterar mig.

 

Martha Bolton
Vem har lagt citroner bland andens frukter?
KM & Bornelings