Kan inte alla bara komma överens?

Vet du om att Gud inte tycker om intriger? Att skapa intriger innebär att ställa till med problem. Det är att lyfta luren och berätta någonting ofördelaktigt för vän A om vän B, och sedan ringa vän C och berätta något ofördelaktigt om vän A, och sedan ringa vän D och… Jag skulle kunna gå igenom hela alfabetet men du förstår säkert hur jag menar.

Det är det som är att skapa intriger. Det är att försöka vända människor mot varandra. Det är att vara en problemmakars. Det är att ha en mun som rinner över och inte bry sig om vem som drunknar till följd av det.

  Om du någonsin har hamnat mitt i en sådan flod vet du varför Gud säger att det är fel. Det kan ställa till med stora problem för många olika människor. Det kan förstöra vänskapsrelationer och anseenden.

  Gud är en fredlig Gud. Han vill att hans barn ska vara fredliga de också. Han vill inte att vi ska ställa till med problem så fort vi får chansen, vända vänner mot varandra, eller prata om andra bakom ryggen på dem. Han vill att vi ska så goda frön så att det vi skördar blir någonting vi kan vara stolta över.

 

Tankar att fundera på:

Skulle du säga att du för det mesta är en människa som skapar intriger eller som sår harmoni?

Gud hör alla våra samtal. Tror du verkligen att du lurar honom när du spelar spel och skapar intriger?

 

Dagens dekal:

Inget ljuvligt kan växa av intrigfrön.

 

Ord att stå på:

”Vad köttet ger är lätt att se … intriger.”
Galaterbrevet 5:19

 

Hej igen, Gud…

Tack för de vänner du har tillfört mitt liv. Låt mig aldrig försöka splittra dem.