Inga gränser

När den legendariske komikern Jack Benny mottog ett pris på en ceremoni en gång sa han, ”Jag förtjänar inte ett pris, men jag har ledgångsreumatism och jag förtjänar inte det heller.”

  Det är i och för sig en rolig skämtmening, men när vi blir sjuka eller har en fysisk begränsning av något slag förtjänar vi inte det, eller hur? Ingen gör det. Ingen förtjänar att ha fysiska, sociala, eller intellektuella begränsningar. Vi har mycket hellre kroppar vi kan använda oss helt av. Vi har mycket hellre gott om pengar. Vi har mycket hellre ett IQ på 140 eller högre.

  Inte alla av oss har de här sakerna. Vad kan vi göra åt det? Vi kan göra det bästa vi kan av det vi har.

  Det finns människor med högt IQ som inte gör någonting vettigt alls med all den kunskapen. Det finns människor med helt friska kroppar som stoppar i sig olagliga droger varje dag. Det finns människor med mer pengar än de någonsin kunnat önska sig som överhuvudtaget inte gör någonting av värde med sina pengar.

  Det är inte vad du har. Det är vad du gör med det.

  Det var Paulus sjukdom som gjorde det möjligt för honom att ta med sig evangeliet till folket i Galatien. Det berättar han här. Det var inte hans intellekt. Det var inte hans pengar. Det var hans sjukdom. Det var den som öppnade dörren för honom så att han kunde tala till dem.

  Just den sak som du själv tror hindrar dig från att göra ting, kan vara den sak som Gud vill använda för att föra dig framåt.

Tankar att fundera på:

Har du någon begränsning som du önskar att du inte hade?

Tror du att det kan vara så att Gud planerar att använda just den begränsningen någon gång?

 

Dagens dekal:

Vi har själva lagt in ordet gräns i begränsning.
Det har inte Gud gjort.

 

Ord att stå på:

”Ni vet att det var på grund av sjukdom som jag första gången kom att förkunna evangeliet för er.” Galaterbrevet 4:13

 

Hej igen, Gud…

Gud, tack för att du använder mig precis som jag är.

 

Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
Martha Bolton
KM & Bornelings