Heliga cirklar

Det är tur att Gud inte blir trött. Eller yr. För med så många människor som säger att de talar för honom låter det som att han hoppar hejvilt fram och tillbaka mellan olika sidor. Den ena säger att Gud är republikan. Den andra säger att han är demokrat.

   Den ena säger att Gud är en kärleksfull Gud, så det är okej att göra som man vill. Den andra säger att Gud är en dömande Gud, och att man inte får göra någonting roligt, och absolut inte skratta eller ha någonting kul i livet.

Och kan du tänka dig hur Guds planeringskalender skulle se ut om han hade alla andras scheman för honom där? Det har förekommit så många falska förutsägelser om när Jesus kommer att komma tillbaks till jorden och om domedagen att det skulle vara fullt med kryss i hela kalendern.

  1984. Världens undergång.

  Inte ens i närheten.

  1:a januari, 2000. Världens undergång.

  Näpp.

  Om vi testar I:a januari, 2001 då? Det är det riktiga millenniumskiftet i alla fall.

  Oj då. Fel igen.

  En del har till och med gjort upp deadlines för när Gud ska svara på deras böner.

  ”Mitt svar kommer att komma senast onsdag. Det sa Gud till mig.”

  Och när det inte gör det…

  ”Jag måste ha missförstått honom. Det lät som onsdag men han sa antagligen fredag.”

  Det blir fredag och ingenting händer. Då fortsätter de att ge Gud ”förlängningar” och ändrar hela tiden datum efter Guds ständigt ändrade schema.

  Men, Guds schema har inte ändrats. Han vill bara inte arbeta efter våra tider. Han har sin egen kalender och ingenting där behöver suddas ut eller ändras. Hans tajming är alltid perfekt.
En del människor tror till och med att Gud måste tycka om att ändra sig hit och dit när det gäller hans val av våra livskamrater. Varför skulle annars en och samma kändis få brev från olika människor som alla säger att Gud ”har sagt att de ska gifta sig” med den kändisen? Men tänk efter – Gud skulle aldrig säga till sex olika killar att han vill att de ska gifta sig med samma tjej, eller säga till sex olika tjejer att de ska gifta sig med samma kille. Om han gjorde det skulle han bryta mot sina egna lagar, och Gud bryter inte mot sina lagar.   Uppenbarligen är det så att en del lyssnar till sina egna önskemål, istället för till Guds.

  Gud vänder inte kappan efter vinden. Han väljer inte en sida för att sedan byta när det passar honom. Han talar inte om för flera människor att de ska gifta sig med en och samma person. Han har inte skjutit på sin Sons ankomstdatum. Det är samma datum som det alltid har varit. Det har inte ändrats och han är fortfarande den enda som vet vilket datum det är.

  Det är därför, när det gäller att tala för Gud, som vi måste hålla oss till vad Bibeln berättar för oss om vad han säger och tycker. Det är någonting vi aldrig behöver gissa oss till.

 

Tankar att fundera på:

Varför tror du att det är viktigt att själv känna till det Gud säger och hans karaktär?

Känner du att du lägger ner nog med tid på att läsa Guds Ord?

 

Dagens dekal:

Guds ord ger frid, inte panik;
vägriktning, inte förvirring.

 

Ord att stå på:

”Vad jag skriver är sant, det tar jag Gud till vittne på.” Galaterbrevet 1:20

 

Hej igen, Gud…

Gud, hjälp mig att känna din karaktär och dina ord så väl att jag aldrig förväxlar någon annans planer med din kalender.

 

Martha Bolton
Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
KM & Bornelings