Goda avsikter

Vad gör du när någon ber dig att be för dem? Har du alla avsikter i världen att göra detta, men glömmer sedan bort och börjar pyssla med något annat? Intalar du dig själv att andra kommer att be så därför gjorde det inget att du glömde? Eller tar du dig faktiskt tid att stanna upp och be?

  När människor ber oss att be för något i deras liv litar de på att vi gör det. De säger inte det för att ha någonting att prata om. De ber oss att be. De litar på att vi ska be.

  Tänk dig bara om någon bad dig om att få skjuts till doktorn. Det skulle inte vara så bra för den personen om du inte dök upp, eller hur? Det är samma sak när någon ber dig att be för dem. Bara löften om böner är inte nog. Dina böner måste höras i himlen.

  Det är inte det att du inte menar väl. Du lägger till det på din lista med saker du ska göra, men sedan blir du upptagen och det blir bara inte av. Eller du glömmer bort det. Du har alla avsikter i världen att be för den här personen, men du glömmer helt enkelt bort det.

  Hur skulle du känna om någon kom fram till dig och sa, ”Hur mår din moster? Jag har tänkt be för henne varje dag nu sedan du bad mig, men, ja, jag har haft så mycket annat i huvudet. Jag hoppas att hon mår bättre nu.” Och sedan måste du berätta för den här personen att moster Berit aldrig blev frisk igen.

  Det må ha varit Guds vilja att moster Berit skulle komma hem till himlen, men att få höra att någon som skulle ha bett för henne glömde bort att göra det kommer inte att kännas särskilt tröstande.

  Du måste behandla andra människors behov på samma sätt som du vill att dina behov ska bli behandlade. Du ska inte bara försäkra människor om att du kommer att be; du måste göra det också.

 

Tankar att fundera på:

När någon ber dig att be för dem, brukar du då hålla vad du lovar eller blir du ibland distraherad av annat och glömmer bort det?

När du har något problem, hur vill du då att andra människor ska behandla ditt önskemål om att de ska be för dig?

 

Dagens dekal:

Obedda böner = Obesvarade böner.

 

Ord att stå på:

”Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv.”
Galaterbrevet 5:14

 

Hej igen, Gud…

Gud, du vet de saker jag behöver be för. Hjälp mig att komma ihåg dem alla.

 

Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
Martha Bolton
KM & Bornelings