Gå och fiska

Häromkvällen gick jag in i mitt kök för att ta ett glas vatten, men jag brydde mig inte om att tända lampan. Jag tänkte att jag hittar därinne, och förresten så kom det en strimma av ljus från korridoren utanför så att jag kunde se tillräckligt för att åtminstone klara mig från att gå rakt in i köksbordet.

  Efter att jag hade druckit klart och vände mig om för att gå hörde jag en djup, skrovlig röst från den mörka änden av rummet.

  ”Vad tittar du på?” frågade rösten.

  Allt jag kunde göra var att stå där som förstenad. Varenda nyhetssändning från de senaste veckorna passerade genom min hjärna.

  ”Två förrymda fångar från Texas.” Nej, vänta. De har ju redan fångat de där två. ”En seriemördare på rymmen…” Nej, jag tror att de tog honom också.

  Nyhetsgenomgången fortsatte i högt tempo i huvudet på mig.

  ”Vad tittar du på?” upprepade rösten i mörkret.

  Jag försökte få fram ett ljud – ett skrik, ett rop, vad som helst. Men ingenting kom. Då skar rösten genom mörkret igen. ”Har du aldrig sett en talande fisk förut?”

  En talande fisk? Inte undra på att han lät bekant. Det var den talande fisktavlan vår son hade gett sin pappa i julklapp förra året.

  Ibland kan vi vara rädda för saker som vi egentligen inte alls har någon anledning att vara rädda för. I mörkret föreställde jag mig det värsta. I ljuset var det uppenbart att jag helt och hållet hade felbedömt situationen. Sanningen var den att det inte handlade om något värre än en talande gummifisk på väggen.

  När det gäller evangeliet är det viktigt att veta vad sanningen är också. Om någon försöker få dig att känna att du inte är bra nog, att du måste bli bättre och bättre för att ”förtjäna” Guds nåd, läs Galaterbrevet en gång och sedan en gång till. Vi kan inte vara bra nog för att förtjäna Guds nåd. Ingen av oss kan det. Allt vi behöver göra är att acceptera att det är så. Det är sanningen. Stanna inte kvar i mörkret när det gäller det.

 

Tankar att fundera på:

Varför tror du att Gud vill att vi ska veta sanningen om hans nåd?

Har någon någonsin försökt få dig att tro att du var tvungen att göra dig förtjänt av Guds nåd?

 

Dagens dekal:

Det bästa sättet att konservera sanningen är utan alla tillsatser.

 

Ord att stå på:

”Men om någon, vore det så jag själv eller en ängel från himlen, skulle förkunna ett annat evangelium än det jag har förkunnat för er – förbannelse över honom!” Galaterbrevet 1:8

 

Hej igen, Gud…

Tack Gud, för den tydliga sanningen om din nåd.

 

Martha Bolton
Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
Km & Bornelings