För sent

Det finns någonting som jag ångrar. Det hände för cirka sexton år sedan, men jag ångrar det än idag. Det var ungefär en vecka före jul. Jag stod i kö i en affär, och väntade på att det skulle bli min tur att betala för mina varor. Det var bara en man före mig och eftersom han bara skulle handla några få saker antog jag att det skulle gå ganska snabbt.

 Affärsbiträdet slog in mannens varor, men tydligen hade inte mannen tillräckligt med pengar med sig för att betala för alltihop, så han började se över varorna en efter en. Motvilligt bestämde han sig för att hoppa över att köpa ett kort. När han gav det till affärsbiträdet sa han, ”Här, du kan ta tillbaks det här antar jagY

 Mannen var uppenbart besviken. Det var ett vackert kort. Jag kunde inte läsa allt i den vers som stod skriven på framsidan, men det var ett sådant där kort med glitter på där det stod någonting i stil med ”God Jul, min älskade fru…”

 Eftersom jag tyckte synd om mannen tänkte jag tanken att jag kanske kunde betala kortet åt honom, men jag var tvungen att skriva en check för att betala mina egna varor så jag hade inte pengar på mig att bara ge till honom. Mannen skulle bli tvungen att vänta tills jag hade betalat för mina varor innan han kunde ta sitt kort och gå. Kanske att affärsbiträdet kunde slå in kortet först, innan mina varor, och sedan låta mannen gå därifrån, men det var inte säkert att hon skulle göra det. Medan jag stod där och gick igenom alla tänkbara scenarier i huvudet, och vägde det positiva mot det negativa i vart och ett av dem, gick mannen.

 Affärsbiträdet lade kortet bakom kassaapparaten och började sedan slå in mina varor. Jag funderade på att köpa kortet i alla fall, ifall mannen fortfarande var kvar på parkeringsplatsen när jag kom ut, men jag beslutade mig för att inte göra det. Mannen skulle säkert vara långt borta när jag var klar.

 Att köpa ett julkort till den där mannens fru var helt klart hans egen uppgift. Han kunde lätt ha valt att lämna tillbaks en av de andra varorna istället och köpt kortet. Av någon anledning gjorde han inte det. Trots att det var hans val tyckte jag fortfarande synd om honom, och jag har aldrig lyckats glömma den där händelsen, hur många goda gärningar jag än har försökt att göra under åren som har gått sedan dess. Varför? För att Gud hade satt den där personen i min väg, en person som utan tvekan behövde en oväntad välsignelse den julen. Och medan jag försökte klura ut det bästa sättet att göra min goda gärning på, gick tillfället mig förbi.

Tankar att fundera på:
Har du någonsin missat ett tillfälle att göra någonting bra för någon?

Varför tror du att det är viktigt att vara vaken för de tillfällen att göra gott som Gud skickar din väg varenda dag?

Dagens dekal:
Tillfällena knackar på dörren,
men de kommer inte att sparka in den.

Ord att stå på:
”Så länge det finns tid skall vi därför göra gott mot alla människor, framför allt mot våra trosfränder.” Galaterbrevet 6:10

Hej igen, Gud…
Herre, tack för de tillfällen du ger oss varje dag att hjälpa till att göra någon annans dag lite trevligare.

 

Vem har lagt citroner bland Andens frukter?
Martha Bolton
Km & Bornelings