Arv

Vet du om att du som barn till dina föräldrar har vissa rättigheter? Såvida du inte kör din skateboard över sprinklern och gör sönder röret som gör att trädgården blir översvämmad och gör att husgrunden blir sned som gör att huset blir ett rivningshus som gör att dina föräldrar stryker dig ur sina testamenten, har du rätt att ärva dina föräldrars hus bara genom att vara deras barn. (Så du kanske ska vara lite försiktigare när du åker runt på din skateboard i fortsättningen!)

  När Gud sände Jesus till jorden, blev hans offer på korset vår räddning och gav oss fulla rättigheter som Guds söner. Tänk på det. Vår ”Pappa” skapade världen. Vår ”Pappa” äger varenda flod, varenda hav, varenda berg som vi någonsin har sett. Vår ”Pappa” kan ta sig an vem som helst som bråkar med oss. Vår ”Pappa” kommer aldrig att lämna oss. Vår ”Pappa” kommer aldrig att missa en födelsedag, en skolavslutning, eller en fotbollsmatch. Han kommer att finnas där när än vi behöver honom. Vår ”Pappa” är toppen!

  Att vara Guds barn är bättre än att vara barn till en miljonär, en filmstjärna, eller till och med till presidenten. Att ärva evigt liv är bättre än att ärva en herrgård, en miljon i aktier, eller det största huset i världen. Att vara Guds barn är bättre än att vara barn till den tuffaste kämpen i boxningsringen. Det är bättre än att födas på Buckingham Palace. Som en av hans arvingar är du garanterad ett liv bättre än vad du någonsin kan föreställa dig.

  •   Kommer det att vara smärtfritt? Inte alltid.
  •   Kommer det att göra mig berömd? Inte nödvändigtvis.
  •   Kommer jag att ha kontakter? Du kan inte vara mer inkopplad.
  •   Kommer det att finnas förmåner? Fler än du kan räkna.
  •   Hur är det med rikedom? När det gäller inre frid och glädje, javisst!
  •   Gud är din Fader. Tänk på det. Och glöm aldrig bort det.

Tankar att fundera på:
Hur känns det att ha en sådan Fader som du har?
På vilka sätt tror du att du kan vara en bättre son eller dotter till honom?

Dagens dekal:
Sudda inte ut ditt namn ur Guds testamente.

Ord att stå på:
”Alla är ni nämligen genom tron Guds söner, i Kristus Jesus.”
Galaterbrevet 3:26

Hej igen, Gud…
Tack Fader, för arvet du har gett till alla dina barn.

 

Martha Bolton, Vem har lagt citroner bland Andens frukter? KM & Bornelings