Vi är som stulna cyklar

Maria är en flicka på 11 år. Hon har fått en ny fin cykel med sju växlar.

  En dag är Maria i stan med sin mamma. De ställer ifrån sig cyklarna, låser dem och går i affärer ett par timmar. När de kommer tillbaka, är cykeln bredvid mammas borta – Marias cykel är stulen! Hon blir alldeles kall, och så börjar hon gråta. Både av sorg och av vrede.

  Ett par veckor senare tittar Marias pappa på dagstidningens hemsida. Här får han ögonen på en annons om en cykel, precis likadan som Marias. Maria blir arg när hon hör det. Det blir hennes pappa också. Men han beslutar sig för att avslöja tjuven. Han har nämligen ramnumret på cykeln. Han lär sig det utantill och så ger han sig iväg för att titta på cykeln.

  Han kommer in i ett fint hem och talar med en vänlig man. Men på flickcykeln som mannen visar fram ser Marias pappa ramnumret han lärt sig utantill. Han säger att det är en fin cykel, men han ska tänka på det ett tag. Han kör direkt till polisstationen. Tillsammans med en polis kör han tillbaka till mannen som har cykeln, men som nu inte är så vänlig längre. Mannen påstår att han köpt cykeln av en annan. Men det lyssnar inte polisen på, för cykeln är stulen. Hur mycket mannen än protesterar, så tar Marias pappa och polisen cykeln med sig. Maria blir så glad när hon får sin cykel tillbaka.

  Vi människor är som stulna cyklar. Djävulen har stulit oss från Gud, vår skapare. När Jesus kom till jorden fann Gud tjuven. När Jesus dog och uppstod tvingade Gud djävulen att lämna oss ifrån sig så att vi kan leva hos Gud. I Bibeln står det att Jesus måste bli människa för att han genom sin död skulle göra djävulen maktlös och befria alla som varit slavar hos honom. (Läs Hebr 2:14-15.)

Men skillnaden på cyklar och människor är att människor kan välja att bli kvar hos tjuven. Och då kan inte ens Gud hjälpa oss. Bli inte kvar hos tjuven! Tacka i stället Gud för att han har befriat dig!

 

Ge vidare!
Carsten Hjort Pedersen
BV-Förlag