Potatis mättar bättre än mjukglass

På en sommarsemester fann vi ett ställe där man kunde få mjukglass för 28 kronor per person. Men så fick man också äta så mycket man ville. Det lät bra! Vi bestämde tillsammans med en annan familj att vi skulle försöka äta oss mätta på mjukglass. Vi var därför fyra vuxna och sex barn som en kväll gick på restaurang. Vi hade i stort sett inte ätit på hela eftermiddagen, så vi var hungriga som vargar när vi satte oss till bords. Det gick bra med den första mjukglassen, även om de två minsta barnen inte kunde äta hela. Efter mjukglass nummer två och tre avstod de flesta andra. Och bara den mest uthållige klarade med nöd och näppe fyra mjukglassar. Ändå var vi inte riktigt mätta. Flera av barnen ville ha lite pommes-frites efteråt.

  Den kvällen lärde vi oss att om man ska bli ordentligt mätt, måste man äta något annat än mjukglass.

Bröd, potatis, havregryn, sallad, kött och sådant kan man bli riktigt mätt av.

  Så är det också i det andliga livet. Det kan vara fint med kristna konserter och romaner, hobby-aftnar i ungdomsklubben, bowling, cykelturer, trevlig samvaro och mycket annat tillsammans med andra kristna. Men det är som mjukglass. Det smakar härligt och har ett syfte, men det mättar inte.

  Vad är det då man kan bli mätt av andligt sett? Vad heter den andliga potatisen och det andliga rågbrödet? Det heter GUDS ORD.

Guds ord möter vi på flera ställen:

  I dopet, där orden, som är knutna till vattnet, talar om för dig att Gud kom till dig innan du hade tänkt din första tanke om honom. Du blev hans, innan han skapade tron i ditt hjärta. Tänk på vad du har i ditt dop, tro på det och tacka Gud för det. Det är andlig potatis.

  I nattvarden, som påminner dig om att dina synder är förlåtna. När du smakar brödet och vinet och tror ordet som talas, kan du vara säker på att du är ett Guds barn, som han vill ta hand om. Det är andligt rågbröd.

  I förkunnelsen av Ordet finns alla de vitaminer du behöver som kristen. Här kan du se vem Gud är. Här berättar Gud för dig hur du ska leva. Här möter du först och främst din Frälsare och Herre: Jesus.

  Var så god och ät dig mätt! Sen kan det ju vara härligt med en mjukglass till dessert!

 

Tag emot det eviga livet!