Kriget är slut!

Mellan åren 1861 och 1865 pågick det amerikanska inbördeskriget mellan Sydstaterna och Nordstaterna. Mot slutet av kriget, då det stod klart att Nordstaterna skulle vinna, berättas det om en sydstatssoldat som flydde för att överlämna sig till Nordstaternas här. Men de kunde inte ta emot fler flyktingar. Mannen vågade inte resa tillbaka till Sydstaterna, så han stannade i en av de stora skogarna. Där byggde han en koja. Han hade krut och kulor, så att han kunde skjuta några djur. På så sätt klarade han sig en tid. Men han måste ständigt vara på vakt, för både sydstats- och nordstatssoldaterna var ju nu hans fiender.

  En dag får mannen se en officer från Nordstaterna i skogen. Han är rädd för att bli skjuten, så han hotar officeren med sitt gevär. Officeren vet inte om han ska skratta eller gråta. Men så böjer han försiktigt soldatens gevär mot jorden och berättar att kriget är slut. Soldaten blir alldeles svag i knäna. Här har han gått i dagar och veckor och varit på sin vakt – helt i onödan. Kriget var ju slut! Det var fred, och han hade som menig soldat fått sin frihet. Han visste det bara inte.

  Människor som inte har hört talas om Jesus Kristus är i en liknande situation. Över hela jorden kan man träffa på människor som påstår att det är krig mellan Gud och oss. Vissa försöker få fred med Gud genom att offra till honom, plåga sig själva eller genom att tänka speciellt mycket på det där med Gud.

Det är så viktigt att berätta att ”kriget” är slut. Jesus Kristus är fredsfursten! Hos honom är det alltid fred. Han förkunnar fred, bär fram goda nyheter och förkunnar fräls- ning. (Jes 52:7)

  Man kan resa till andra länder och berätta att kriget är slut. Man kan också säga det till dem som bor här i landet, antingen de är svenskar eller kommer från andra länder.

Detta har Gud befallt oss! Våra medmänniskor behöver inte gå omkring och tro att det ständigt är krig när Gud faktiskt har skapat fred!

 

Ge vidare!
Carsten Hjort Pedersen
BV-Förlag