Katrine talar med sin pappa

Katrines pappa har sitt arbete hemma. Han sitter mycket vid datorn och telefonen. Han berättar för Katrine, som är nio år, att det kallas att ha en hemarbetsplats. Både Katrine och hennes pappa är mycket glada över pappas hemarbetsplats. De flesta dagar kan Katrine gå direkt hem från skolan, för pappa är ju där. Även om Katrine i vanliga fall inte får störa pappa, har de mycket tid tillsammans.

  Kan du tänka dig att det skulle kunna gå en dag eller kanske en hel vecka utan att Katrine sa något till sin pappa? Tänk så underligt det skulle vara. Hon skulle inte säga ”hej” när hon kom hem från skolan. Hon skulle inte berätta ett dugg för pappa medan de satt och åt frukost. Hon skulle inte be om att få ta en glass i frysen. Hon skulle kanske springa in till honom om hon hade slagit sig, men hon skulle inte berätta varför hon grät. Hon skulle inte tala om för honom vad mamma sa i telefonen. Hon skulle inte säga emot honom när han skällde ut henne för att inte ha sagt något.

  Nej, det skulle vara omöjligt att det skulle kunna gå en hel dag eller en hel vecka utan att hon sa något till sin pappa när han finns precis i närheten. Även om hon skulle försöka, skulle det inte gå.

  Men så uppför sig många människor inför Gud, som är vår himmelske pappa. Han har inte bara en hemarbetsplats, han är vid vår sida precis hela tiden, och ändå talar vi så lite med honom. Vi ber så lite till honom. Det är dumt, för Gud är den som känner oss allra bäst. Han förstår allt vad vi säger. Han vill hjälpa oss. Därför kan vi tryggt säga allt till honom. Vi kan inte se Gud, men han kan se oss, och han har lovat att han vill höra. Be och ni ska få, sök och ni ska finna, bulta och dörren ska öppnas för er. (Matt 7:7)

  Gud vill så gärna att vi talar med honom om allt vi råkar ut för under en dag eller en vecka. I Bibeln står det: Bed oavbrutet! (1 Tess 5:17) Det betyder inte att man ska gå med knäppta händer och böjt huvud hela dagen. Det menas att vi när som helst på dagen får tala med vår himmelske Pappa, som är vid vår sida precis hela tiden.

 

Ge vidare!
Carsten Hjort Pedersen
BV-Förlag