Dagarna som förvandlade världen (påsk)

Jesus hade levt på jorden i 33 år. Han hade visat att han var Guds son, ja, att han var Gud själv som kommit ner till människorna för att hjälpa och rädda dem. Han hade botat sjuka, uppväckt döda, berättat om Gud och förklarat många saker. Men det räckte inte. Jesus ville inte bara ge av sin kunskap och sin kärlek. Han ville ge sig själv, hela sig. Han ville visa att det inte finns något som Gud inte är beredd att göra för människornas skull. Efter det vet vi att vi aldrig är ensamma. Gud har dött för oss och uppstått för oss. I död och liv, i sorg och glädje: Gud är alltid med!

Söndag: Jesus rider in i staden Jerusalem. Människorna som ser honom jublar och sjunger.

Torsdag: Jesus äter för sista gången tillsammans med sina vänner. Fast han är deras herre och mästare tvättar han deras fötter. Det var egentligen en uppgift för slaveri eller tjänaren. Vid måltiden säger han att det de äter och dricker är han själv. Men ännu förstår de inte att han ska ge hela sig till människorna. På kvällen tillfångatas han.

Fredag: Jesus dödas genom att spikas upp på ett kors. Det är en svår och långsam död. Jesus hade kunnat kliva ner från korset och försvinna från jorden, men hellre än att lämna människorna stannade han kvar. En bra vän är inte bara vän ibland! Jesus är vår bästa vän, trogen intill döden.

Lördag: Tystnad och sorg. Jesus vänner tror att han är borta för alltid. Är man död så är man…

Söndag: Det otroliga händer. Jesus lever! Han har uppstått från de döda. Han lever för alltid och har lovat att de som tror på honom också ska få leva efter döden.

Anna Dunér, Gud är alltid med, Libris, Nya Musik